Η προηγούμενη διοργάνωση

Δείτε τους νικητές της προηγούμενης διοργάνωσης, καθώς και στιγμιότυπα από την Τελετή Απονομής

Healthcare Business Awards 2016

Επιβράβευση επιχειρηματικής αριστείας και κοινωνικής προσφοράς

Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, από την οποία δεν έλειψαν και οι συγκινητικές στιγμές και με την παρουσία 300 και πλέον καλεσμένων, διακεκριμένων εκπροσώπων του κλάδου Υγείας, ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2016, που διοργανώθηκε στο Divani Apollon στο Καβούρι. Τα Healthcare Business Awards επιβράβευσαν την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του κλάδου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύτηκαν Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, Νοσοκομεία-Ιδιωτικές Κλινικές-Διαγνωστικά Κέντρα, Σύλλογοι Ασθενών, Ιατρικοί Σύλλογοι -Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες, Πανεπιστήμια-Ερευνητικά Κέντρα-Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, MKO, εταιρείες e-Health, Start-ups στην Υγεία, καθώς και Εθνικές Πρωτοβουλίες για την Υγεία.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Healthcare Business Awards 2016.

Having problems viewing this video click here.

Tα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι: Θεοδώρα Τζάκρη, Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Βέττας, Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Πασχάλης Αποστολίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Σταμάτης Βαρδαρός, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας, Haseeb Ahmad, Πρόεδρος AMCHAM Pharmaceutical Committee, Μιχάλης Βλασταράκος, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), Χρήστος Κέλλας, Βουλευτής Λαρίσης, Επικεφαλής Τομέα Υγείας Νέας Δημοκρατίας, Γρηγόρης Σαραφιανός, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), Γιώργος Βουγιούκας, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Ιωάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής, Δ/ντης Μεταπτυχιακού Προγράμματος Οικονομικών της Υγείας ΕΚΠΑ, Κώστας Βαρσάμος, GET2WORK, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος Hellenic Professional Informatics Societies (Hepis), Ελευθέριος Θηραίος, Γεν. Γραμματέας, Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΑΕ), και Παύλος Αρναούτης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προιόντων (ΣΕΙΒ). Ιδιαιτέρως σημαντική για τον θεσμό των βραβείων ήταν η παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικολάου, ο οποίος απένειμε βραβείο σε ΜΚΟ με σημαντικό έργο στην υγεία.

Health Care Business Awards 2016 (.pdf) Δείτε φωτογραφίες στο flickr

Σημαντικές προσωπικότητες στην κριτική επιτροπή
Η κριτική επιτροπή, η οποία αξιολόγησε τις υποψηφιότητες των βραβείων, συγκέντρωσε σημαντικές προσωπικότητες που εκπροσωπούν στο υψηλότερο επίπεδο όλους τους φορείς της Υγείας, καθώς και διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς. Πιο συγκεκριμένα, Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο Καθηγητής Οικονομικών του ΟΠΑ, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ Νικόλαος Βέττας και συμμετείχαν ως μέλη, κατά αλφαβητική σειρά, οι: Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Παύλος Αρναούτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), Πασχάλης Αποστολίδης, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Haseeb Ahmad, Πρόεδρος AMCHAM-Pharmaceutical Committee, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, Κοσμήτορας Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Μιχάλης Βλασταράκος, Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) , Γιώργος Βουγιούκας, Πρόεδρος Πανελληνίου Συνδέσμου Διαγνωστικών Ιατρικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Χρήστος Δαραμήλας, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), Όθων Ηλιόπουλος, Associate Professor of Medicine, Harvard Medical School, Ελευθέριος Θηραίος, Γεν. Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Πάνος Καναβός, Associate Professor in International Health Policy, London School of Economics, Μανιώ Κορλέτη, Αντιπρόεδρος ΑγκαλιαΖΩ-Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, Θεόδωρος Λιακόπουλος, Πρόεδρος, AMCHAM-MD&D Committee, Βασίλης Μπαρδής, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), Αθανάσιος Παπαμίχος, Πρόεδρος, Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (ΕΛΕΔΥΠΥ), Jim Sage, Πρόεδρος PhRMA Innovation Forum, Γρηγόρης Σαραφιανός, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), Κυριάκος Σουλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών (ΠΕΦ), Ιωάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Οικονομικών της Υγείας, ΕΚΠΑ, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος Hellenic Professional Informatics Societies (HePIS) member of CEPIS, τ.Πρόεδρος & Διοικητής Ογκολογικού Νοσοκομείου ‘Άγιος Σάββας’, Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος EPHforT-ΕΒΕΑ.

Τιμητικά Βραβεία

Δημήτρης Πύρρος
Πρόκειται για μία προσωπικότητα που έχει προσφέρει σημαντικό έργο όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, έχοντας ταυτίσει το όνομά του με την επείγουσα ιατρική, τη διάσωση και την αρωγή των συνανθρώπων μας κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Είναι Συντονιστής Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ και επικεφαλής του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής των Καταστροφών. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης για τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Επείγουσας Κλήσης 112, καθώς και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ένωσης Ιατρικής των Καταστροφών και Επείγουσας Ιατρικής.

Γιάννης Θεοδωράκης
Ο Γιάννης Θεοδωράκης διακρίθηκε τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και στον χώρο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ασθενών. Είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ. Την περίοδο 2004-2009 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, ενώ από 2007-2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Υπήρξε η κινητήριος δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και διετέλεσε Πρόεδρος της από το 2009-2014. Σήμερα είναι μέλος το υ Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας από το 2007-2012 και μέλος του Διοικητ ικού Συμβουλίου έως το 2014.

Σταύρος Δέμος
Ιδρυτής και Πρόεδρος της DEMO ΑΒΕΕ, με πολυετή συμβολή στον Τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και διακρίσεις, τόσο για την επιχειρηματικότητά του όσο και για την Ηθική του. Γεννημένος στην Τρίπολη, σπούδασε στη Βιομηχανική Σχολή και αργότερα μπήκε έβδομος στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1964 ίδρυσε ιδιωτικό φαρμακείο. Ένα χρόνο αργότερα ανοίγει τα φτερά του και ιδρύει τη φαρμακοβιομηχανία DEMO. Από το 1985 έβαλε προσωπικό στόχο την είσοδο στην παγκόσμια αγορά και την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και το πέτυχε αφού η εταιρεία εξάγει σε πέντε ηπείρους.

Θάλεια Τσαχαλίνα
Αποτελεί μια Διεθνή Προσωπικότητα με πολλές αναγνωρίσεις στον τομέα της Χειρουργικής Γυναικολογίας - Ογκολογίας και τιμά τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Ακαδημαϊκό Στερέωμα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εκπαιδεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι η πρώτη Ελληνίδα γιατρός που εκπαιδεύτηκε στην Χειρουργική Γυναικολογική Ογκολογία και της απονέμεται επίσημα το 2004 ο τίτλος του Ειδικού Χειρουργού Γυναικολογικής Ογκολογίας από την Ειδική Επιτροπή Εξειδίκευσης του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014 της απονέμεται ο τίτλος του εταίρου (Fellow) μετά από απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγ. Βρετανίας. Είναι η πρώτη Ελληνίδα Γυναικολόγος Ογκολόγος που γίνεται Fellow (εταίρος) στην ιστορία του Κολλεγίου. Στην Ελλάδα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ.

Διοργάνωση

Boussias Communications

Official Publication

Μέγας Χορηγός

Η ιστορία της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. ξεκινά το 1924. Με περισσότερα από 90 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του φαρμάκου έχει να επιδείξει ιδιαίτερα επιτεύγματα μέσα από το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων της όπως παραγωγή, εμπορία, εξαγωγή και διανομή φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων. Το προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται στα 1.100 άτομα.

Η ΒΙΑΝΕΞ διαθέτει 4 state-of-art, πλήρως εξειδικευμένα εργοστάσια παραγωγής τα οποία έχουν εξαιρετικές δυνατότητες παραγωγής.

Η εταιρεία καλύπτει όλο το φάσμα παραγωγής ενώ συνεχώς αναβαθμίζει το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο εντός Ελλάδος όσο και στις χώρες στις οποίες πραγματοποιεί εξαγωγές.

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. παρέχει σε Φαρμακευτικές Εταιρείες του εξωτερικού, που δεν δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά, ένα πλήρες πλαίσιο υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες Marketing, Πωλήσεων, Εγκρίσεων καθώς και Φαρμακοεπαγρύπνησης.

Χορηγοί

O Όμιλος Υγείας AFFIDEA ανήκει στη Waypoint Capital, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε Life Sciences, με τομείς δραστηριότητας την Ακτινοθεραπεία, τις Διαγνωστικές Εξετάσεις και την Ακτινολογία. Είναι ο μεγαλύτερος πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, με παρουσία σε 18 χώρες και 246 μονάδες υγείας, και μεγάλη τεχνογνωσία στη διαχείριση ασφαλισμένων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα.

H Αffidea Ελλάδας, είναι η ελληνική θυγατρική εταιρεία της AFFIDEA προσμετρώντας ήδη 12 χρόνια παρουσίας. Σήμερα, λειτουργεί ένα εκτεταμένο δίκτυο διαγνωστικών εργαστηρίων, εγκατεστημένων σε πρότυπους ιατρικούς χώρους με τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και αισθητικής, ιατρικό εξοπλισμό με τεχνολογία αιχμής, στελεχωμένα από καταξιωμένους ιατρούς στο είδος τους και συνδεδεμένα μεταξύ τους με το πλέον σύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής στην Ελλάδα.

Η Ευρωκλινική Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1998 προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες υγείας με κέντρο τον άνθρωπο. Αποτελεί ένα άρτιο διαγνωστικό, χειρουργικό και θεραπευτικό κέντρο ικανό να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των ασθενών της θέτοντας υψηλότατα στάνταρ και αυστηρή πολιτική ποιότητας εφάμιλλη των μεγαλύτερων νοσηλευτικών κέντρων του εξωτερικού.
Η Ευρωκλινική Αθηνών είναι πιστοποιημένη με το EN ISO 9001:2008 καθώς επίσης και με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή ΕN 15224:2012 για την ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας. Το 2016 είναι έτος ορόσημο, αφού σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas, έγινε η πρώτη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη που έλαβε την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση «Patients’ Friendly Hospitals».

Χορηγοί Επικοινωνίας

Press Office